En reseguide om Evian i Frankrike

Evian Reseguide

 
» Hem    » Evian karta     » Om Oss     » Kontakta Oss
Flyg och Boende
   Jämför Flygpriser

Fakta om Evian
   Evians Historia
   Genevesjön

Hotell i Evian
   Hilton Evian Les Bains
   Hôtel Ermitage
   Hotell Alizé
   Hotell Continental
   Inter-Hôtel de France
   Savoy Hôtel Evian

Turist i Evian
   Aktiviter i Evian
   De Termiska Baden

Aktiviter i Evian

Sjön och bergen som omger Evian erbjuder mycket olika aktiveter för den som inte gillar att sitta och uggla på hotellrummet. Naturen är självklart förtrollande vacker så om man inte vill planera resan i förväg så kan vi garantera att bara synintrycken kommer göra dig nöjd!

Spela Golf

Evian har ett legendarisk 18-hålsbana och en egen turnering som går under namnet Evian Masters. Detta är den näst viktigaste kvinnliga turneringen i världen! Evian Masters spelas 19-20 juli.

Kryssningar

Genevesjön korsas av totalt 16 kryssningsfartyg fagligen. Åtta av dessa är klassiska ångfärjor med paddelhjul som man känner igen från gamla westernfilmer. Du kan från hamnen komma direkt till Schweiz men även åka på natursköna dagskryssningar eller besöka kusterna längs sjön på en veckokrysning.

Marinan

Evians marina är en av de nyaste och modernaste längs Genevesjön. Den har 850 båtplatser och ett perfekt läge. Här kan du promenera längs kusten, äta lunch eller hyra en segelbåt. 2005 vann marinan pris för sin miljövänliga och vackra profil och vackert är det här, det kan vi lova.

Vattenparken

Med hela 3,5 hektars yta är vattenparken i Evian ett självklart resmål. Den öppnar den 26:e april varje år och har öppet in till mitten av september. Här hittar du både en olympisk swimming pool (självklart uppvärmd till 27 grader) , en 160 meter lång vattenrutschbana, simskola, simklubb, vattenskidåkning, vattensporter och en trevlig kafeteria.

Allt innehåll på www.evian.se skyddas av upphovsrätten.